By Автозвук,

Так, іноді так буває – щось відбувається з автомобілем, де штатний динамік починає хрипіти. Найчастіше такий динамік просто замінюють на щось просте та недороге. Але іноді власники динаміків, що хриплять, вирішуються на повноцінне поліпшення музики в машині. Так сталося і з цим Toyota Prado 150.

Отже, скарга була на хриплячий динамік і побажання було зробити звук гучнішим та якіснішим. Ви тільки подумайте про якість сучасних автомобілів, якщо заводська акустика хріпить через кілька років після випуску машини.

Як бачите на фото вище, комплект на заміну штатного динамика ми вибрали лаконічний. На чолі – процесорний підсилювач Musway. А динаміки на фронт та тил вибрали із серії Focal Integration. Ця акустика розрахована саме на заміну заводських динаміків, вона справляється на відмінно з усіма музичними жанрами, має відмінні характеристики та компактні розміри. Один із плюсів серії Focal Integration – це комплект двокомпонентної акустики з мідбасами у розмірі 6х9 дюймів. Це заводський розмір практично всіх Toyota і ми завжди рекомендуємо для цих автомобілів вибирати саме цей розмір.

Шумоізоляція дверей Toyota Prado 150

Довго розповідати тут не буду. Зробили аудіопідготовку всіх чотирьох дверей, які у заводському виконанні не мали жодної аудіопідготовки. Для штатних убогих динаміків вона й не потрібна. Але для процесорної аудіосистеми шумоізоляція життєво потрібна.

Покрокова шумоізоляція дверей Toyota Prado 150, яка починається з незайманих дверей у заводському виконанні.

Далі робимо перший шар – це віброізоляція, зроблена матеріалами українського виробника CTK/Acoustics

Ми використовували віброізоляційний матеріал Acoustics Extreme X2, для якого ми маємо відео огляд на нашому YouTube каналі. Рекомендуємо переглянути відео, щоб краще розуміти, чому першим шаром завжди використовується віброізоляція.

Далі робимо другий шар віброізоляції, використовуючи самі матеріали. До речі, товщина матеріалу – 2 мм. Для дверної карти використовуємо шумопоглинач завтовшки 15 мм.

Передні двері були зроблені за таким же принципом і тими ж матеріалами. І ще одне відео, де ми розповідаємо про шумопоглинач Acoustics Multiwave 15

Акустика для Toyota Prado 150

У заводському варіанті Toyota Prado 150 фронтальна акустика складається з шести компонентів. На даному етапі ми міняємо чотири динаміки – мідбаси та твітери. Через те, що бюджет був обмежений, вирішили, що заводські середньочастотники ми замінимо в майбутньому, другим етапом, заразом, коли додаватиме сабвуфер.

Зробили аудіопідготовку передніх дверей, щоб мідбас працював як слід

Тилова акустика в задніх дверях також встановлена в штатні місця за допомогою проставочних кілець. Для тилової підзвучки достатньо коаксіальних 16 см динаміків. Добре, що є процесор у системі – з його допомогою ми можемо регулювати і частотний зріз, і рівень звучання, і відстань до динаміків, щоб зробити його нелокалізованим та інтегрувати в систему гармонійно.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *